Tim de Gier

‘Ideeën rijpen verder in een van de vele notitieboekjes die ik altijd bij me draag’

Wat staat centraal in jouw werk? ,,Vaak terugkerende onderwerpen zijn tijd, tijdsloosheid en de grensvervaging tussen de fysieke en digitale wereld.”

Hoe ga jij te werk? ,,De ideeën die ten grondslag liggen aan mijn werk ontstaan op de meest uiteenlopende momenten. Vaak rijpen ze verder in een van de vele notitieboekjes die ik altijd bij me draag  waarna ze in het daadwerkelijke maakproces verder evolueren totdat ze hun uiteindelijke vorm bereikt hebben.”

Welke kunstenaar inspireert jou? ,,Piero Manzoni. Om de geniale flauwheid van zijn werk.”

Waarom doe je mee aan Vensterbank? ,,Ik kom graag op plekken waar ik nog niet eerder ben geweest. Omdat deze plekken nog onbekend zijn is het makkelijker om het mooie, vreemde en bijzondere van die plekken op te merken en nieuwe ideeën te laten ontstaan. Vensterbank is ook zeker zo’n nieuwe plek.”

Jouw werk is te zien in een voormalig all you can eat-restaurant. Wat zou jij er bestellen? ,,杯水  (Yībēi shuǐ)”

From cardboard you came to cardboard you shall return stuffed box
Walking circles while holding squares
Manual
Chop chop
Think inside this box
Teatime
Virtual pictura

In zijn beeldend proces werkt Tim de Gier met verschillende media in zowel de fysieke als in de digitale ruimte. Hij is gefascineerd door de logica die mensen op de wereld projecteren en er vaak zelf in creëren. Met sculpturen, schilderijen, digitale animaties en virtualrealitywerelden geeft hij gestalte aan ideeën om deze logica uit te lichten of juist subtiel te ontwrichten.

www.timdegier.com
instagram.com/tim.de.gier